Unitat geogràfica i paisatgística de primer ordre.

La Vall d'en Bas

Visita als pobles de la Vall d’en Bas

Image placeholder

La Vall d’en Bas està composta per a 7 pobles repartits en aproximadament 90 km2; Sant Esteve d’en Bas, Sant Privat d’en Bas, Joanetes, els Hostalets d’en Bas, la Pinya, Puigpardines i el Mallol.

Serrats, carenes encinglerades com les de Cabrera dels Llancers, de Freixaneda o el Puigsacalm, envolten prats i boscos de faigs, alzines i roures fins arribar a la plana d'en Bas. Una plana que posseeix un dels sòls més fèrtils de tot Catalunya. Mentrestant, una munió de rieres i rierols solquen la plana abocant les seves aigües al riu Fluvià, després que aquest s'hagi format en saltar dels cims de Falgars.

La Vall d’en Bas disposa de dos nuclis catalogats com a conjunts històrics-artístics: la Vila del Mallol, ubicada sobre un turó i que fou durant segles la capital administrativa del vescomtat de Bas, i el nucli d'Hostalets d'en Bas, el qual té el seu origen en uns hostals situats al peu de l'antic camí ral que anava d'Olot a Vic.

No us podeu perdre una de les imatges més belles i conegudes del poble, que pintors i fotògrafs l’han immortalitzat al llarg de la història, és el carrer Teixeda. Destaca per les cases amb les corresponents eres al davant, ben restaurades i arrenglerades l’una al costat de l’altra. Si la visita es fa a la primavera o l’estiu, les llargues balconades de fusta mostren centenars de testos amb geranis i altres flors, conformant així una mena de jardí urbà de notable impacte visual..

Bici carril Olot-Sant Feliu de Guíxols

A la sortida de la casa podeu gaudir d’un relaxant passeig a peu o amb bicicleta per un ramal del bici-carril Olot-Sant Feliu de Guíxols.

Saber més